Hjelp, vi eksponeres for alkohol!

Foto: Noen ganger hatt følelsen av at det skjer litt VEL lite i Lagtinget?Etter at Olav Gunnar Ballo i dag bramfritt tar et oppgjør med den vanvittig ansvarsløse alkohol-kulturen som hersker på Stortinget, bringer vi historier om helt vanlige mennesker som nesten har gått til grunne på grunn av eksponering. Og da snakker vi bare om alkohol.

Helt tilfeldig at jeg lever

Terje T. Kila (50) forteller at han passerer to polutsalg på vei til jobben hver eneste dag. – Jeg utsettes for helt ufattelige mengder alkohol. Hadde jeg skulle ha kjøpt og drukket bare to av de hundrevis av spritflaskene som står utstilt i vinduet hver dag, ja, da hadde jeg kanskje ikke vært i stand til å gjøre jobben min, sier han skremt. – For ikke å snakke om alle skjenkestedene, glassene, sugerørene, kroppsveskene og urinalene jeg omgås til daglig. Nå blir jeg rett og slett tørst av å snakke om det, avslutter Kila og løper avgårde for å få seg dagens første pils.

Altfor sosial

Trebarnsmor Wilma Vennerik (32) forteller at hun ofte føler seg trakassert av venner som inviterer henne på middag i tide og utide. – Det blir alltid servert alkohol under disse middagene, og hvis jeg hadde takket ja til alle hadde jeg vel drukket mer eller mindre hele tiden, sier hun mens hun slenger yngstesønnen i bagasjerommet og legger vesken sin i barnesetet. – Det er virkelig på tide at noen tar et oppgjør med drikkepresset, eller hyggepresset om du vil. Det kan da ikke være nødvendig å måtte se på at andre mennesker har det så fordømt HYGGELIG hele tiden?

Redaktøren i Vagbladet sier i en kommentar at han ikke er det minste overrasket over drikkepresset på Stortinget. – Dette forklarer en hel del, ja, sier han tørt.

Relaterte saker:

Farlig drikkepress (Dagbladet 09.02.06)

Flattr this!

Emneord: , , , ,