Posten innfører barnearbeid

Illustrasjon fra Postens nye senter for produksjon av uniformer.Etter den store suksessen med strukturerte pauser, ikke noe snakking kolleger imellom og en standard arbeidshastighet på 18 sorterte brev pr. minutt, har informasjonssjef Hval Rossen i Posten nå kommet til neste skritt i Postens helt egne industrielle revolusjon. – Barn er billige og bedrer bunnlinjen, sier han i en skikkelig alliterasjon av en kommentar.

Arbeit macht frei Brevsorterer Brede Seil (47) forteller at livet hans er blitt mer strukturert etter at Posten standardiserte ham. – Før gikk det gjerne minutt på minutt hver eneste dag med formålsløs snakking med kolleger, og jeg er den første til å innrømme at hastigheten min ved flere anledninger har vært helt nede i 11 brev per minutt. Postens standariseringsprosess omfatter også grundige fysikalske undersøkelser av de ansatte, for å finne den optimale arbeidshastigheten. – Akkurat nå er det 18 brev i minuttet, men hvem vet – kansksje 19 brev i minuttet er oppnåelig innen utgangen av mai? spør informasjonssjefen mens han fjerner smuss fra jakkeslaget. – Det er utrolig mye spennende som foregår på dette feltet nå. Blant annet vil vi i fremtiden være i stand til å måle hodeskallene til jobbsøkere, og på denne måten umiddelbart se om vedkommende egner seg hos oss eller ikke. Hørt det før? Seil forteller at standariseringen har gitt positive utslag på hjemmebane også. – Jeg har for eksempel sluttet å spise. Snakker om bortkastet tid! sier han, tydelig oppgitt over sitt tidligere jeg. – I stedet tar jeg et glass proteindrikk fire ganger om dagen. Sex har vi mellom ti og fem over ti på onsdager, og hele garderoben er byttet ut med 250 like skjorter, jakker, bukser og slips. Slik håper jeg å bli nominert til «Månedens ansatt», hvor premien er et bilde av konsernsjef Mao… Eh, Mejdell, avslutter Seil.
– Vi ser jo at flere og flere barn er lite motiverte i skolen. Her kan vi slå to fluer i en smekk: Både lære barna noe og spare masse penger. Barn er nemlig billige i drift, så med pengene vi kommer til å tjene ved å ansette barn under 8 år vil vi kanskje – jeg understreker kanskje – kunne opprettholde ett eller to postkontorer i landet allikevel. Det kan også hende at vi bruker alle pengene på champagne og silkedresser, fniser Rossen. Relaterte saker: Postbudene blir roboter (Hegnar online 26.02.06)

Flattr this!

Emneord: , , , , , ,