Danner kosesirkel

Det finnes viktigere ting her i livet enn fotball, minner Ketil Rekdal seg selv om. Han vet bare ikke hva.Etter at tidligere fotballtrener Morten Normark forklarte hvilket helvete trenere gjennomgår på jobben, har også en rekke andre trenere stått fram med sine groteske historier. Nå slår de seg sammen.

Skrekkhistorier Nordlie kan fortelle om de forferdeligste påkjenninger i en fotballtreners hverdag. – Du kan tenke deg selv. Det blåses for corner når det egentlig skulle vært utspill fra mål, av og til er det rått og vått å trenerbenken og den grusomme stanken fra svette truser og sokker i garderoben har mang en gang fått meg til å tenke om livet egentlig er verdt og leve, sier han og får umiddelbart noe som likner et epileptisk anfall. Trener i Lillestrøm, Uwe Rössler, sier at veldig få tenker på hvilken umenneskelig påkjenneing det er å hver dag måtte gå i samme type klær. – Det er som om noen stjeler din identitet, ja sjel hver bidige dag. Jeg kler ikke gult og sort engang, sier tyskeren og havner på bakken sammen med Nordlie. Brann-trener Mons Ivar Mjelde forteller om
en episode i fjorårets sesong der en spiller slo et frispark i nærheten av der han sto. – Jeg fikk vått gress i ansiktet, og kun tanken på et seriegull fikk meg fra å ta mitt liv, sier Mjelde og får en skikkelig bamseklem av Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen. Kosesirkel For å unngå en tragedie har altså trenergutta slått seg sammen. De møtes to ganger i uken til samtaler, meditasjon, kos og trøst. De minner hverandre på at fotball bare er et spill og at det finnes viktigere ting her i livet. – Fotball er bare et spill og det finnes viktigere ting her i livet, sier Ketil Rekdal og får et svært desillusjonert uttrykk i ansiktet.
Relaterte saker: Frykter trenere kan begå selvmord (Aftenposten – 5.9. )

Flattr this!

Emneord: , , , ,