Satt oppe til langt på natt

Foto: Folk blir eldre. Og da får de flere år på baken. Nytt avsnitt, gjerne med en snerten oneliners-avslutning.Det er så mye sport å se. Så forferdelig mye sport. Man får nesten ikke tid til annet. Med mindre man er nødt til å skrive om det i tillegg. Esten O. Sæther kommenterer.

Snerten overskrift

I går var det seriefinale. Det er mulig bergenserne nå trekker paralleller til hansatiden, lutefisk og Jan Eggum, men det er ikke fritt for at det var mange mennesker på stadion under kampen. Elementær idrettspsykologi tilsier at da blir det liv.

Og det ble det også, på rai rai-vis.

Hva synes du om avslutningen på forrige avsnitt?

Tørum har klart det Høgmo ikke klarte: Å vinne ni kamper på rad og spille en uavgjort. Det i seg selv er ikke noe mirakel, men som Descartes ville ha sagt: Jeg spiller fotball, altså er jeg. Det er med andre ord åpent for spekulasjoner. Brann tapte kampen, fordi Rosenborg scoret tre mål og Brann bare ett. Tilfeldig?

Det blir seriegull og slutt på avsnittet av sånt.

Noen nøkterne råd på veien

Fotball er et lagspill. Denne sannheten har alltid hengt høyt oppe på veggen i Rosenborg-brakka, selv om det har kommet et og annet avisutklipp i de senere årene. Men det er ikke dette som former et gull-lag. Seieren mot Brann viser med all mulig tydelighet hvor viktig det er å score flest mål i mange kamper på rad dersom man vil stå alene igjen på toppen av tabellen når sesongen nærmer seg slutten. Dette har Tørum skjønt, og når Brann også skjønner det aner jeg ikke hvordan det hele vil ende. Vil alle lagene få like mange poeng til slutt? Bytter de trener?

Så mange spørsmål, så kort tid til deadline.

Relaterte saker:

Gull til riktig by (Dagbladet 22.10.06)

Flattr this!

Emneord: , , , , ,