Dette lærte vi av Dagbladets nye torsdagsmagasin

Medisiner i alle land, foren dere!

Til venstre: Hyaluronsyre, den største fuktighetsbinderen vi kjenner. Til høyre: Peptider. Fungerer som vi vet som signalstoff for økt kollagenproduksjon og dermed reduksjon av rynkedybde. Foto: Hospital © by José Goulão

Som de nysgjerrige og konsumerorienterte gravende taperne vi er, slang vi også i dag en mynt på disken og fikk med oss Dagbladet hjem. Med på kjøpet fikk vi løfter om perfekt hud og en kortfattet oppsummering av hvilke som er de 450 beste og verste kommunene å bo i, uten at det fikk direkte og umiddelbare følger for vår livskvalitet. Vi tror nemlig ikke på alt vi leser i avisen.

Til plaster på såret og som kilde til fornyet inspirasjon fikk vi imidlertid også Dagbladets nye torsdagsmagasin, hvis kanskje fremste kvalitet er å bidra til å kaste lys over den siste tidens voldtektsbølge:

 • Ikke ta et nei for et nei: Ved orgasme utløses enzymer som kan være positive for huden.
 • Ikke prøv å slippe unna: Stress fører til at huden får mindre blodtilførsel, og er en vesentlig faktor for rynker.
 • Skjul deg i mørket: 90 prosent av hudens aldring skyldes først og fremst sol (hvor mange prosent blir det egentlig?)
 • Hvis ulykken er ute og du må klore for å forsvare deg: Boots Conditioning Nail Polish (kr. 34,- for 159 ml) er en fuktighetsgivende aprikoskjerne-olje med pro-vitamin B5 som skal sørge for «perfekte negler».

 

Annen livsvisdom

 

 • Den rikt illustrerte 5 sider lange feelgood-artikkelen om Sonja Lee forteller oss at hun har laget en restaurant hvor man skal få slippe å vite noe om det man spiser og drikker, at hun har linoleum på gulvet men at hun bortsett fra det har det bra og ønsker at alle andre også skal ha det.
 • Kurt Cobain skal visstnok ha hatt på seg Converse-sko da han døde i 1994.
 • Du kan tipse Dagbladet dersom en av dine nærmeste, eller kanskje du selv, har «hatt en dramatisk opplevelse, gjennomgått en sykdomsperiode, en ulykke eller opplevd et brudd som var en følelsesmessig påkjenning». Men i motsetning til de Blå Sidene i Norsk Ukeblad står det ingenting om honorar.
 • På purnorsk.no kan du kjøpe en klesknagg som ser ut som en elg datteren din på 5 har tegnet, for bare 2.999 kroner.
 • Skal du ut og reise? Gå ikke lenger enn til Dagbladets torsdagsmagasins reisetips. Barcelona har f.eks. «storby, strandliv, kunst og deilig mat», i sterk kontrast til Stockholm som er «fantastisk, både for shopping, parkliv, deilige middager og historisk sightseeing». Er du interessert i arkitektur kan det være greit å vite at arkitekturen i Sydney er «spektakulær», mens en by som Chicago «oser av arkitektur» og også har strender, akkurat som Barcelona! Hele ti vidt forskjellige reisemål skildres slik på malerisk vis i denne spalten, komplett med fullstendig urealistiske priser på flybilletter og små bilder av intetsigende landemerker. Fortsatt i tvil om hvor du skal reise? Ikke glem New York, som i motsetning til alle de andre er «mulighetenes by».
 • Å sove på ryggen er gunstig mot rynker fordi «ingen deler av huden ligger i press».
 • Helmelk og sukker klassifiseres som «nei-mat», overrepresentert hos de med mange rynker. Allikevel benytter kokken Trond Moi, som ser forbløffende rynkefri ut, nettopp disse ingrediensene i flere av oppskriftene sine!

 

Ytringsfriheten lever med andre ord i beste velgående, og selv om Vagbladet nok ikke er i kjernemålgruppen til Dagbladets nye torsdags-satsning så er det ikke dermed sagt at vi ikke kan sende en varm tanke til de stakkarne som faktisk er det.

Flattr this!

Emneord: , , , , , , , , , , , ,