Ingen fare, Tybring-Gjedde, lunsjen er på oss

Pepperoni er han glad i, så en årlig pepperoniavgift på 100-200 kroner høres fint ut. Men skorpen til høyre, derimot, må han få lov til å slippe å betale for. Den har han nemlig ikke tenkt å spise. Foto: FOOD_070QW08 © by rob_rob2001

Fremskrittspartiet, flott representert ved folkevalgt stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, mener at folk nå i 2011 bør ha råd til å betale for seg på biblioteket, og har derfor programfestet et vedtak om å innføre avgift på utlån av bøker.

– Unnskyld, men du har vel ikke tenkt å intervjue meg helt gratis? Jeg har råd til å betale, altså! hikster Tybring-Gjedde mens vi nærmer oss en bomstasjon. Her legger han fram et detaljert regnestykke over hvor langt han har tenkt å kjøre («nei, jeg skal IKKE gjennom sentrum, men bare 46% av veien, så her har du elleve kroner og femti øre!»). Tilbake sitter en forbløffet bompengeinnkrever som ikke visste at FrPs politikk var SÅ lett å gjennomføre i praksis.

 

Har aldri vært borti kultur som ikke har gått med overskudd

 

– Nei, det der får noen andre betale for. Folk flest, og da mener jeg selvfølgelig noen andre enn MEG, har penger nok, sier Tybring-Gjedde og skrur av den sterkt subsidierte klassiske musikken på bilradioen. – Jeg har alltid vært mistenksom når folk skulle gi meg noe gratis. Da jeg var yngre skjønte jeg aldri vitsen med alle dugnadene i borettslag, barnehage og idrettsklubb. Vi hadde jo råd til å betale for oss! Det er jo noe forbannet tull at ting skal være gratis, når vi har så mye penger. Eller, altså, bensin, sprit og TV er det jo ingen som er interessert i å betale for i 2011, men de andre tingene, som VI ikke trenger, de trenger da vel ikke å være gratis? Vi i FrP kjemper med nebb og klør for at folk skal få beholde alle pengene de tjener selv, men vi synes altså at man kan betale for… øh… (her må selv en dreven FrP-politiker stoppe opp og tenke seg litt om. Snart er imidlertid humøret tilbake). – Se på det sykehuset der, for eksempel – jeg har aldri vært der. Allikevel driver de hver eneste dag og behandler sykdommer der for MINE skattepenger. Ser du den stikkveien som går inn der? J…g fin asfalt har de fått også, jeg lurer på hvem som betalte det? Å joda, det var meg og deg sier han og blunker lurt.

Vi har forflyttet oss inn på café, og vår egen representant i folkeforsamlingen, de klokeste blant oss som skal styre en hel nasjon, har allerede prutet ned prisen på en espresso med fem kroner siden han ikke har tenkt å høre på musikken som spilles i bakgrunnen på cafeen. – Folk flest, og da mener jeg nok en gang noen andre enn MEG, kan jo betale hvis de absolutt vil høre på underskuddsmusikk. Eller låne sånne taperbøker som ingen har hørt om på biblioteket.

– Selv klarer jeg ikke å nyte kultur som jeg ikke vet er kommersielt levedyktig, avslutter Tybring-Gjedde og bekrefter dermed våre antagelser om at han aldri kommer til å lese denne artikkelen om seg selv i Vagbladet.

Flattr this!

Emneord: , , , , , , , ,