Revisor går rettens vei for å bli innkjøpt

Elg i solnedgang (C) 2011 Nerd Oddrum

Det er tegningen «Blomst i solnedgang (med elg)» Oddrum siden 1987 har prøvd å få Nasjonalmuseet til å kjøpe inn. (C) 1987 Nerd Oddrum, gjengitt uten tillatelse.

Rettssaken mellom statsautorisert revisor Nerd Oddrum og Nasjonalmuseet startet i Oslo tingrett i dag. Revisoren har siden 1987 forsøkt å få Nasjonalmuseet til å kjøpe inn «Blomst i solnedgang (med elg)», uten å lykkes. Nå mener han seg forfulgt og tråkket på av kunstmiljøet, og har valgt å gå rettens vei for å få aksept for sin kunstnersjel. – Vil den norske stat ved Nasjonalmuseet kanskje drive meg inn i primtall og koffeinmisbruk? spør en kampklar Oddrum, for anledningen kledd i grå bomullsgenser, svarte høyvannsbukser og hentesveis.

 

Ikke min feil at jeg ikke kan tegne

– Hvorfor er det sånn at man på død og liv skal være så flink til å tegne for å bli tatt på alvor i kunstmiljøet? spør Oddrum retorisk. – Jeg brukte over femten minutter på «Blomst i solnedgang (med elg)», det er omtrent det samme som Arne Bendiksen brukte på å skrive «Jeg vil ha en blå ballong». Og ingen er vel i tvil om den mannens kvaliteter? Dessuten lider jeg av fatigue, så jeg har ikke rukket å fargelegge tegningen i løpet av de siste 24 årene, men å bruke sykdommen min mot meg er rett og slett usselt.

Oddrum hevder selv å ha ytterligere nesten 3.000 tegninger i en bankboks i Østerrike dersom kvaliteten på hans revisorarbeid skulle føre ham ut i uløkka. – Disse verkene er ment å være en økonomisk sikkerhet for meg, med en samlet antatt salgsverdi på kr. 4.510.120,- eller 580.122,05 euro om du vil, rundet oppover, noe som etter skatt vil utgjøre litt i overkant av $643.730,60.

 

Fortvilelse og vemmelse

 Oddrums advokat og hans tidligere lærling rykker ut og forsvarer revisoren i forkant av rettssaken. – Han er en tallsjel, og dette blir som å putte en kuleramme inn i en pastellfarget blomstereng, sier Oddrums tidligere lærling Per Capita. Revisorens advokat Stor Herlig Straff (takk, MAD!) sier at dette er en trist dag for revisorer landet over.

– Fra nå av virker det som om revisorer landet over er dømt til å jobbe med tall til evig tid. Hvor urettferdig er ikke DET?

Vagbladet forsøkte i går å få en kommentar fra den kjente maleren og skattesvindleren Odd Nerdrum, men han hevder å aldri ha møtt en revisor i hele sitt liv, og ville derfor ikke uttale seg.

Flattr this!

Emneord: , , , , , , , , , , , , , , , , ,