Alt for mye hygge i toppidretten

Livet er for kort til å drikke champagne, mener stadig flere som aldri har drukket champagne.

Det er blant annet denne løssluppenheten Kvålsvoll vil til livs. - Der jeg ferdes bruker vi glass til å oppbevare tigerbalsam på, ja til nød sylteagurk, sier han. Foto: Champagne © by TinyTall

I tillegg til kampen mot Danmark var også fredag en sorgens dag for norsk fotball. Nestoren innen norsk idrett, Thor Hushovds trener Atle Kvålsvoll, har omsider mistet respekten for de norske landslagsgutta etter at de kom i skade for å a) være sent oppe og b) ta seg en drink bare FIRE DAGER før den viktige kampen mot Danmark. – For alt jeg vet hadde de det hyggelig og snakket sammen, kanskje om helt andre ting enn overgangspasninger og soneforsvar, men det har jeg ikke kunnet verifisere siden jeg selvfølgelig ikke var til stede, sier Kvålsvoll overbevisende.

Syndene brer om seg

I dag har det blitt klart at Nils Johan Semb også var på bar, og kanskje også nøt alkohol og snakket om helt hverdagslige ting. – Dersom dette medfører riktighet er det i ferd med å utvikle seg en trivselskultur på det norske landslaget som ikke hører hjemme i organisert idrett, mener Kvålsvoll. – I vår idrett spiser vi knekkebrød, går i alt for trange skjorter og bæsjer i bleie når det virkelig røyner på. Hva mer kan man hige etter? Det er uforståelig for meg at man skal ha behov for å omgås andre mennesker så lenge man kan vie livet sitt til å spille rævafotball for folk som har betalt men allikevel ikke får se noen ting, smeller det fra Hushovds trener.

Hushovd skjønner ingen ting

En blid og bredbent Thor Hushovd kommer syklende ned trappa fra kantina, der han pleier å ligge på en seng av belgfrukter og kosttilskudd mellom løpene. – Dette er en helt uaktuell problemstilling for meg, rauter «oksen fra Grimstad». – Jeg var ute på byen og drakk hyllebærsaft etter Dagsrevyen en gang på 80-tallet, og da fikk jeg bare rennende avføring og skikkelig vondt i magen. Nå har jeg kommet fram til at det beste er å aldri gå av sykkelen. Altså,jeg skjønner veldig godt at en utøver som for eksempel Petter Northug har behov for å være sosial utenom sesongen…

– Men nå har vel han stort sett sesong hele året, med rulleski, barneskirenn, verdenscup, asfaltsprint, gateløp og norges-/verdensmesterskap?

– Joda, men si at han var veldig sosial fram til han ble kanskje 14, og så velger å ta opp tråden igjen når han blir 40. Kanskje han kan ta med seg en pose potetgull og kjøre bil til stranda eller noe sånt? hvisker Hushovd og kaster et nervøst blikk over skuldra for å forsikre seg om at Kvålsvoll ikke hører på.

Men det gjør han dessverre

– Nå ble jeg skikkelig skuffet over deg, Thor! Jeg trodde virkelig at vi var mer profesjonelle enn som så. Marsj opp på rommet ditt! sier Kvålsvoll strengt, og Hushovd sykler betuttet opp trappen igjen, denne gangen helt til tredje etasje. – Vi kan ikke tillate snøvling og uoppmerksomhet – det er viktig at Thor snakker klart og tydelig når han skal svare på journalistenes spørsmål:

  • «Ganske dyr sykkel du har, Thor?»
  • «Hva har du gjort på hotellrommet i dag, Thor?»
  • «Hva føler du nå, Thor?»
  • «Ja da så neida, Thor?»
  • «Ta en øl en dag ‘a, Thor?»

Avslutningsvis fraråder Kvålsvoll det norske landslaget å i det hele tatt prøve å kvalifisere seg til VM i Brasil i 2014.

– Jeg har en sånn tidssone-funksjon på treningslogg-PCen min. Av den går det fram at nesten alle kampene i Brasil skal spilles midt på natten. Og jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor seriøse idrettsutøvere skal være våkne på den tiden av døgnet, avslutter Kvålsvoll før han gjesper og tar fram vekkerklokka – klokken er tross alt over 19.30, og det er en ny og spennende dag langs asfalterte veier i morgen.

Flattr this!

Emneord: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,