Slutt å syt så jævli ‘a

Dette er middagen din. Har du problemer med det kan du finne deg et annet bo- og behandlingssenter. Vennlig hilsen Petter Furulund, millionær. Foto: Biscuit mix © by eddie.welker

Så lenge det bare var «en liten skvett» i bleien, ville Attendo Care AS la beboerne på Midtåsenhjemmet bruke dem litt lenger. Penger spart er jo penger tjent, og «penger tjent» er helt klart tøffere enn «liv spart». Men fylkeslegen var ikke helt enig. Etter dette ble driften satt bort til Adecco, som også eksperimenterte villig med hvor dårlig de kunne behandle ansatte og beboere uten å bryte loven. Nå vurderer Oslo kommune om det kanskje ikke ville være festlig å konkurranseutsette Midtåsenhjemmet for tredje gang.

 

 

 

Tenker de egentlig på de eldre?

Vagbladet kjenner til at man i kommunen nå river seg i håret over at ingen av de ansatte ved Midtåsenhjemmet synes at konkurranseutsetting er en god idé. Hva mer er, de trygler faktisk i brevs form om å få bli værende i kommunen. – Ja, hehe, de smigrer, men det er virkelig så man kan lure på om de ansatte, som tråkker oppi dette til daglig, har øye for de eldres ve og vel, når de ikke en gang skjønner det dead simple mantraet om at billigst er best, spør man seg.

Her kommer guttemusikken

Som et friskt pust fra middelalderen feier direktør Petter Furulund i NHO Service inn fra høyre og mener at ansatte burde slytte å syte så jævlig. Eller finne seg et annet sted å jobbe. – En ting er at man trives som kommunalt skjermet ansatt og gjerne vil fortsette med det, sier Furulund, som selv lever fra hånd til munn med en årsinntekt på knappe 1,5 millioner. For vår egen del vil vi gjerne legge til at de må da være altfor mange av disse såkalte omsorgsarbeiderne? – Sist jeg var på sykehuset så jeg bokstavelig talt hundrevis av hvitkledde mennesker rundt omkring. Dette minner om mennesker som har sugerør ned i statskassen, som lever fett på skattebetalernes bekostning. Det kan da umulig være mange som er syke? spør vår gravende journalist etter et kort besøk på et stort sykehus.

– Jeg skjønner ikke en gang hvorfor de kalles omsorgsarbeidere, når det er vi i NHO som må ta HELE omsorgen for våre medlemmers bunnlinje, avslutter Furulund på en plettfri linje fra Frogner.

 

Flattr this!

Emneord: , , , , , , , , , , ,