Politiker innrømte feil – forhekset byråkrat endelig fri

perfekt

Det at du er smart nå betyr ikke at du ikke var dum før. Innrøm det, så skal vi lese partiprogrammet ditt med nye øyne.

En hittil ikke navngitt rikspolitiker kom i går i skade for å innrømme feil på direktesendt TV. I et voldsomt lysglimt ble samtidig en forhekset byråkrat endelig fri fra dokumenters åk. Ikke se «Åndenes hus» på TV2 – les denne artikkelen i stedet.

Magisk TV-opptreden

KOLSHØGDA (Vagbladet): Det var ved 18.45-tiden onsdag ettermiddag at den kjente politikeren lot de legendariske ordene falle i et debattprogram på NRK. De lød omtrent slik: «Vet du hva, du har overbevist meg. Det jeg trodde før var feil, men nå som jeg har diskutert med dere og lest litt mer om det har jeg skiftet standpunkt. Beklager at jeg ikke har hørt på dere før». Musestillheten senket seg øyeblikkelig over studio – dette var det ingen som hadde hørt før. Spede forsøk fra programleder på å piske opp stemningen og skape ny konflikt resulterte bare i høflige smil, plukking på jakkeslag og ytterligere taushet. Noen hadde skiftet mening. Noen hadde innrømt på TV at de ikke var ufeilbarlige. NRK gikk rett i reklamepause, og glemte i farten at de ikke er reklamefinansierte.

Byråkrat fikk livet i gave

I samme øyeblikk, et helt annet sted: Lyn til jorden, et voldsomt brak høres i Høringssvarsutredningsdepartementet. Byråkraten og medmennesket Tor Rekvisita reiser seg, plutselig iført hipsterbriller og tettsittende skjorte. Han mumler «endelig fri» og stryker på dør fra sin trygge stilling bak skrivebordet for aldri mer å komme tilbake. Tilbake sitter målløse kolleger som håper at forbannelsen «ufeilbarlighet» kan oppheves for alle politikere en dag, aller helst før valget til høsten.

Flattr this!

Emneord: , , , , ,