Folkefest med åpen snipp og lommebok

Majones

Til festen er det også kjøpt inn 1 000 tonn majones. Rognlien foreslår å utvinne fettet og bekjempe smørmangelen. Gjenbrukt er velbrukt!

Vi ble med da idrettspresident Børre Rognlien og idrettsbyråd Ola Elvestuen skulle arrangere såkalt «folkefest». Riktignok bare for dem som bor i nærheten, og det var riktignok ikke helt gratis å komme inn. Men penger hadde de nok av, siden alle de som ikke skulle på festen også måtte betale.

Maks forbruk gir økt sjanse for etterbruk

– Ærru gær’n – bare 800.000 for den lastebilen full av potetgull – og lastebilen med på kjøpet? Det er jo et kupp! Jeg er skråsikker på at vi kommer til å få kjempegod bruk for den når festen er over, sier Rognlien og drar kortet. I mellomtiden har Elvestuen kommet over et karaokeanlegg med gull-laminat, og kjøpt 15 stykker. – Disse mikrofonene kan vi bruke til å styrke ungdomsklubbene i hovedstaden! jubler han.

– Men hadde det ikke vært billigere og smartere å kjøpe potetgull og mikrofoner? undrer vi i vår surmagede og håpløst umoderne sneversynthet. Spørsmålet blir hengende i luften mens de to herrene utveksler løftede øyenbryn og kjøper opp et par nabotomter slik at festdeltagerne skal ha et sted å gjøre fra seg mens de venter på maten. – Det blir jo ikke noe GJENBRUK uten FORBRUK! hyler de i kor.

Pengene brenner i lomma

Elvestuens spesielle OL… eh, fest-kalkulator avslører at dersom arrangørene investerer 50.000 kroner i partyhatter og konfetti kan dette gjøre mange av festdeltagerne så glade at de kanskje inviterer Elvestuen på middag senere. Verdien av dette kan komme opp mot 10.000 kroner. – Hurra! sier Elvestuen. – Hæ? Men da har du jo tapt 40.000 kroner? sier vi. – Å, det er så utrolig mange gevinster her som ikke kan måles i penger, parerer Elvestuen. Dessuten er det jo ikke akkurat MINE penger, så vi gidder ikke å måle det i penger uansett.

Festen er over, det er enorme mengder kake igjen

Rognlien og Elvestuen har trukket seg tilbake for å planlegge nye og storslagne fester. Regnskapet for «folkefesten» viser et solid underskudd, og de to kan til en viss grad ta selvkritikk for innkjøpene av jetfly, badeland og tennisbaner det viste seg å ikke være plass til innendørs. Men moro var det, og duoen planlegger nå å bygge en kopi av Holmenkollen, i målestokk 1:1, og plassere den på østkanten for å revitalisere bydelen. Den beregnede kostnaden på 10 milliarder, som etter alt å dømme vil ende på nærmere 20 milliarder, vil ifølge Elvestuens beregninger generere økte turistinnteker på nesten 1 million kroner i året.

– Skulle vi SPART pengene da liksom, er det det du mener? hikster Rognlien mens han flerrer plastfolien av et nytt fat med snitter og bruker nettbankens kodekort til å smøre belugakaviaren hardt og jevnt ut over det silkemyke og kladdefrie underlaget.

Relaterte saker:

«Ikke OL i Oslo» (Jan Arild Snoen, minervanett.no 27.03.13)

 

Flattr this!

Emneord: , , , , , , , , , ,