Faremo mener de bør tigge i euro

Struts

Som man roper i skogen får man svar. I følge Grete Faremo er problemet nå «løst».

Langs korridorene i Stortinget står nå samtlige statsråder og tripper – de vet ikke hva godt de kan gjøre for det stakkars romfolket som de har hørt så mye om. Foreløpig er det imidlertid bare Grete Faremo (for tiden justisminister) som har funnet det hun selv mener er en holdbar løsning: All tigging skal heretter foregå i euro.

Praktikaliteter

Som vi har hørt vil tiggingen, eller «innsamlingen» som justisministeren kalte det på Dagsrevyen, heretter kunne reguleres av «hver enkelt kommune» med hensyn til tid og sted. Sikkert en lettelse for ordførere rundt omkring i det ganske land – endelig har de verktøyet som trengs for å få bukt med tiggerproblematikken i Sauda, Verdal, Mo i Rana og Ål i Hallingdal. I Oslo vil politiet nå straks sette inn store ressurser på å dele ut armbåndsur til romfolk, samt planlegge hvor tiggingen skal foregå. Slik vil man for eksempel kunne se plakater med «I dag tigger vi på Grefsen», «Ser deg på Tøyen til helga». Samferdselsdepartementet vil bidra med å sette opp busser som skal frakte tiggerne rundt til riktig sted. – Jeg har all grunn til å tro at dette kommer til å løse problemet, sier Faremo fornøyd. – Spesielt sammen med mitt splitter nye forslag, som jeg kom på i går kveld.

Jaha?

– Jo, fra nå av er det bare lov å få euro i koppen! sier Faremo, uvanlig sprudlende. – Hvis man for eksempel får norske kroner eller noe annet må man straks gå i banken og veksle denne mynten om i euro, ellers vil den bli beslaglagt. Dette klarer politiet sikkert å passe på, de er kjempeflinke.

– Men nå tar vel bankene såpass mye i gebyr at dette kanskje ikke er en særlig lønnsom geskjeft?

Jo da, for bankene så. Det er jo en grunn til at noen er rike og andre ikke er det. Dessuten, ved å knytte innsamlingen opp mot en felles europeisk valuta tror vi at problemet vil… ja, ganske enkelt forsvinne.

Eh… jaha?

– Ja da! Hvis vi stabiliserer tilbud og etterspørsel vil markedet i større grad regulere denne aktiviteten, slik at problemet vil… forsvinne.

På dette tidspunktet stikker Faremo hodet ned gjennom asfalten og blir stående muse stille, og dette pleier gjerne å bety at intervjuet er over.

Det spørs litt HVEM som tigger

– Det er viktig å huske at det er en tid og et sted for alt, også for tigging. sier regjeringen. – Hvis en fattig faen ber meg om en tier på gata en fredag ettermiddag så anser jeg det som temmelig uanstendig. Men hvis idrettspresidenten, over et glass chablis, spør om å få noen titalls milliarder til å arrangere OL så stiller saken seg HELT annerledes.

– Det er vel et par andre ting vi driver og bruker ganske mye penger på også, som kanskje kunne…

– Ja, du, det var bra du sa, det hadde jeg nesten glemt: Du har vel ikke en tier til jagerfly?

 

Relaterte saker:
Pingpong om romfolket (osloby.no, 27.04.13)
Faremos forslag er et slag i luften (nrk.no, 27.04.13)

Flattr this!

Emneord: , , , , , , ,