Spår dramatisk økning i andel statistikere

William Sealy Gosset

William Sealy Gosset, en av de få vi kjenner til som BÅDE var statistiker og innvandrer, siden han i 1899 emigrerte til Irland for å hjelpe Guinness med å lage bedre øl. Han ble godt tatt vare på.

Nye prognoser Vagbladet har kommet fram til ved hjelp av en sånn bolle med små tallkuler i, som tidligere ble brukt i mange bingolokaler rundt i landet, viser at Norge i år 2075 vil bestå av 75% statistikere. Flesteparten av disse kommer til å jobbe i SSB, men kaffegruten viser også en eksplosjonsartet vekst i antall private statistikkfirmaer etter at journalistikk sluttet å handle om å finne ut av ting.

Vi snakker store tall

Derfor må vi ha store bokstaver. I overskriften, altså. Prognosen, som i stor grad bygger på en tidligere prognose som viste seg å være fullstendig på jordet, sier at statistikerne med 59% sannsynlighet kommer til å ta over jorda innen år 2100. Eksperter Vagbladet har snakket med, men aldri fått verifisert om virkelig ER eksperter, sier at tegnene på dette er mange. Det tydeligste er infiltrasjonen av landets nyhetsredaksjoner, hvor ukritiske tall, prosenter og prognoser nå har fått herje fritt i årevis, og tildels blitt omfavnet i form av «Drillo».

SSB i samarbeid med NSB

Etter hvert som stadig flere og flere ubrukelige tall siver ut fra Statistisk Sentralbyrås kontorer og rett inn i armene på initiativløse og hjelpeløse tabloidjournalister, ventes det med hele 97% sannsynlighet at det kommer til å oppstå kaos idet folk mister evnen til å skille tall fra tull. I den forbindelse hevder SSB at det er 12% sjanse for at de kommer til å inngå et samarbeid med NSB og sette opp buss for tall, eventuelt tog for tall. Meldingen «vi får et kort opphold i påvente av møtende tog» vil deretter erstattes med «vi får med 88% sannsynlighet et kort opphold i påvente av innkommende prognose».

Men hva med innvandrerne?

Blir de flere? Færre? Hvor kommer de fra? Hvorfor skjønner vi ikke hva de sier? Kan de noe om jordbruk? Gud forby at vi skulle måtte finne ut av dette på egen hånd. Integrering med statistikk som utgangspunkt har som kjent i overkant av 70% sjanse for å mislykkes. Hvis Vagbladet skulle gått i trykken (noe vi sjelden gjør siden vi er en nettavis) kunne vi jo for eksempel spurt om ikke avispapir var noe vi kunne drive med i Norge, så vi slipper alle disse fremmedarbeiderne. Men det har jo Norske Skog forlengst gitt oss svar på. Med 100% sikkerhet.

Relaterte saker:

SSB: Innvandrerne utgjør 22 prosent av Norges befolkning i 2076 (dagbladet.no, 3.6.2013)

Flattr this!

Emneord: , , , , , , ,