En mann med en misjon

Bruktbil

Ville du kjøpt bruktbil av Børre Rognlien? Det er det hele Norge nå får tilbud om – riktignok får bare noen få utvalgte kjøre den.

Redaksjonen skulle akkurat til å ta helg tirsdag ettermiddag da det plutselig ringte på døren. Utenfor sto Børre Rognlien og lurte på om vi ville kjøpe bilen hans, som ikke finnes ennå, for 20 millioner kroner.

Beretningen om en varslet bil

– Jeg lover deg at om 8 år, når bilen er ferdig, da kommer den til å bli helt fantastisk! smiler Rognlien kjekt mens han grer håret bakover. – Å ja, så jeg vet ikke hva jeg får, bare at det koster 20 millioner? lurer vi. – Akkurat! sier Rognlien. Han har med seg en avtale skrevet på gullpapir som har kostet mange penger å lage, og en penn som han allerede har brukt til å skrive navnet vårt nederst på avtalen.

– Har du skrevet under avtalen allerede, i vårt navn?

– Ja, er det ikke fantastisk? Det er jo bare formaliteter uansett, nå sparte jeg dere for DEN jobben, sier Rognlien.

Utrolig etterbruk, utrolige ringvirkninger

Så legger han ut på et langt foredrag om alt det positive vårt bilkjøp vil medføre for nærmiljøet: Bilverksteder vil bli opprettet, veier vil bli bygget og modernisert, bensinstasjoner kommer til å sprette opp som paddehatter langs de nybygde veiene der vi ferdes, og turismen kommer til å blomstre. Det er Rognlien helt sikker på, for det har han lest i noen rapporter han har betalt noen for å lage.

– Nå er det jo ingen i redaksjonen som har førerkort?

– Bagateller! vifter Rognlien oss av. – Bare tenk på etterbruken! Hvis ingen skal kjøre bilen kan vi for eksempel bygge den om til ungdomshus, eller hva med to sykehjemsplasser, én foran og én bak?

– Trenger vi ikke ungdomsklubber og sykehjemsplasser uansett?

– Jo, men det er jo så mye dyrere og MORSOMMERE på denne måten! avslutter Rognlien og retter på slipset før han ombestemmer seg og kaster det i søpla, for så å ta på seg et nytt.

Flattr this!

Emneord: , , , , , , , , , , ,