PST vil ha utvidede fullmakter: – Desperate etter å finne ut hva vi egentlig driver med

PST

Denne bildeteksten vil bli lagret av PST. Men de vet ikke helt hvorfor.

Vi har oss selv å takke hvis vi skulle bli sprengt i lufta av menn med skjegg fordi vi var så dumme å si nei til at PST får overvåke alt vi gjør. Vagbladet kan imidlertid som eneste avis avsløre den egentlige grunnen til at PST nå vil ha utvidede fullmakter til å lese posten din, sjekke bloggen din, lagre det du skriver på Facebook og kanskje myke opp taushetsplikten bittelitt. Det var et kaotisk syn som møtte vår utsendte medarbeider inne i PST sine lokaler fredag ettermiddag.

Vi aner ikke hvorfor vi gjør… det vi nå enn gjør

En ansatt – som opplyser at han for øyeblikket er å anse som betrodd – virrer rundt i lokalet med en rapport han har jobbet med i flere uker, men som han nå ikke tør å gi til noen i frykt for å lekke sensitiv informasjon. – Hadde jeg enda visst hvem min nærmeste overordnede var, stønner han og blir stående et øyeblikk ved kaffemaskina – som kjenner bruksmønsteret hans og serverer ham en kopp rykende varm moccachino vespuccio nedover skinnleggen.

– Det er innlysende at PST er nødt til å få økte bevilgninger og utvidede fullmakter, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland gjennom en liten høyttaler på veggen. – Vi aner ikke lenger hva vi driver med, hvorfor vi gjør det eller hvem vi eventuelt gjør det for. I forrige uke oppgraderte jeg personlig trusselnivået fra banan til physalis, uten at det så ut til å hjelpe noe som helst. Og denne uken har jeg bladd meg gjennom alle strikkebloggene fra 2002 til 2008. Heldigvis har jeg godt betalt… tror jeg.

Det lyktes Vagbladet svært godt å få en kommentar fra PST i anledning denne saken. Faktisk fikk vi den før saken var påtenkt, siden PST med all sannsynlighet har infiltrert redaksjonen, men dessverre var kommentaren hemmeligstemplet.

Flattr this!

Emneord: , , , , , , , , , , ,