Vi har alle gjeld. En konsekvens av å ha gjeld er å betale tilbake pengene vi har lånt. Det er ikke alltid like lett å betale på lånet hver eneste måned. Noen måneder preges av uforutsette kostnader som problemer med bilen eller noe som har skjedd barna. Da er det fort gjort at man ikke sitter igjen med nok penger til å betale på lånet. En risiko ved å låne ut penger er at lånetaker ikke kan betale tilbake pengene innen tiden pengene er lånt. Dette er en del av det å låne ut penger og bankene regner dette inn i hvordan de priser lån. Bankene må ta prosenter for å gi ut lån. Innbakt i denne prosenten ligger det en liten avanse for tap på lån. På så måte betaler vi alle litt mer da noen kan få problemer med å låne tilbake.

Har du kommet i en situasjon hvor du ikke har fått betalt regningen i tide kommer det en purring neste måned. Det vil si at banken sender deg en regning neste måned hvor det står at du må betale forrige måneds beløp samt den måneden regningen har kommet. Med andre ord, har du ikke betalt en regning en måned må du betale dobbelt beløp neste måned. Det kan bli veldig tøft for mange. Det blir med andre ord ikke noe lettere å betale på lånet fordi man ikke har penger en måned ved å vente til neste måned.

Betaler du ikke purringen som kommer sendes saken over til inkasso. Inkasso betyr bare at det er et selskap som tar over regningen din og krever denne inn selv. Inkassobyråer tar ekstra gebyrer for å gjøre denne jobben. Inkassobyråer gir seg heller ikke. De krever inn beløpet som du må betale helt til siste instans. Får de ikke betalt av deg frivillig sender de et rettslig krav, de inndriver betalingen din rettslig. Det kommer ekstra gebyrer ved en slik prosess som ofte er mye dyrere enn om du ikke betaler regningene dine en måned.

Den letteste måten å unngå inkasso på er å betale alle regningene dine i tide, eller i hvert fall innen en viss periode etter at regningene skulle vært betalt. Har du mange smålån, kredittkort eller annen gjeld er det best å samle dette på et sted. Ta opp et forbrukslån og bli kvitt alle betalingsproblemene dine. Du betaler ned gjelden over en satt periode, som gjør det mye lettere for deg å håndtere dine regninger. Ta ansvar for egen privatøkonomi og bli kvitt gjeld.

Har du stram økonomi er planlegging enda viktigere. Du må sette opp et regnskap over hvordan du bruker pengene dine. Samtidig må du sette opp et budsjett som viser hvordan du skal bruke pengene dine. Hold deg til budsjettet slik at økonomien sklir ut. Unngå inkasso, det kommer ikke noe godt ut av det.

Written by
Theodore Castillo